EmailTwitterFacebookLinkedIn

Behandelrapporteur 

Maak jij het verschil met jouw vakkennis en creativiteit? 

Contractomvang

Salaris (fulltime)

Maak het verschil

Als behandelrapporteur ben je verbonden aan een of meerdere afdelingen van De Woenselse Poort en is er samenwerking met de Catamaran. Je ondersteunt aldaar de regiebehandelaar en assistent-regiebehandelaar bij het schrijven van stukken ten behoeve van strafrechtelijke maatregelen (met name TBS met dwangverpleging). Samen zorg je ervoor dat de stukken van goede kwaliteit zijn en tijdig zijn afgerond. Je zorgt ervoor dat de cliëntdossiers up to date zijn en dat relevante informatie verwerkt wordt. Je draagt zorg voor een adequate en tijdige administratie rondom het gehele behandelproces. Zo notuleer je tijdens behandelplanbesprekingen en redigeer je. Ook houd je je bezig met specifieke forensisch psychiatrische processen zoals verlofaanvragen, verlengingsadviezen en wettelijke aantekeningen. Je hebt regie over het opstellen van de schrijfplanning, het signaleren van naderende deadlines en het ondersteunen van het halen van deadlines.

Daarmee help je niet alleen de regiebehandelaar en assistent-regiebehandelaar, maar lever je een belangrijke bijdrage aan de gehele coördinatie van behandelprocessen.

In jouw rol onderhoud je contacten, zowel intern als extern, binnen de forensische keten. Deze contacten variëren van collega’s tot en met het Ministerie van Justitie en andere forensisch psychiatrische instellingen. Daarbij heb je in deze functie ook contact met cliënten tijdens behandelbesprekingen.

Binnen De Woenselse Poort zijn meerdere behandelrapporteurs werkzaam. Er zal geregeld intercollegiaal overleg plaatsvinden. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de behandelrapporteurs uniform werken. Ook houd je elkaar op de hoogte van werkzaamheden en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is er ruimte voor deskundigheidsbevordering.

Jouw toekomstige werkplek en team

De Woenselse Poort is de grootste forensische psychiatrische kliniek van Nederland, kent drie beveiligingsniveaus en heeft een ambulante polikliniek en F(ACT) team. We behandelen mensen met complexe psychiatrische problematiek die daardoor veelal in aanraking zijn gekomen met justitie en politie. We behandelen ongeveer 250 cliënten klinisch en ongeveer 400 cliënten ambulant. Ruim 600 medewerkers ondersteunen hen vanuit diverse locaties op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven. Werken bij ons betekent dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor een veilige terugkeer van onze cliënten naar de maatschappij. Je werkt op het grensvlak van hulpverlening en justitie.

In de behandeling van onze cliënten, willen we ook de naasten van onze cliënten betrekken en een rol geven in de behandeling. Omdat we onderdeel zijn van het concern GGzE kunnen we ook afschalen naar de reguliere psychiatrie.

Als medewerker kun je rekenen op een goede werksfeer met aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. De Woenselse Poort is een organisatie waar je je elke dag met plezier voor inzet.

Meer weten over De Woenselse Poort? Klik hier.

Jouw achtergrond

Je bent accuraat, analytisch, je kunt goed plannen en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent in staat om prioriteiten te stellen en daar zelfstandig naar te handelen.

De functie vereist relevante kennis op MBO-niveau, te denken aan MBO-Managementassistent (niveau 4), Sociaal Juridisch Medewerker (niveau 4). Het heeft de voorkeur dat je bekend met psychiatrische ziektebeelden en met de forensische psychiatrie.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 40: minimaal €2.327 maximaal €3.471 uitgaande van 36 uur.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE

GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Marc de Jong (directiesecretaris) via telefoonnummer 06-23752732.

Solliciteren

Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 28 november 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.