Binnen GGzE is werken aan herstel en participatie een belangrijk speerpunt en Arbeid en Educatie spelen hierin een grote rol. Met een vakgroep bestaande uit zo'n 20 enthousiaste specialisten zetten we ons hier dagelijks voor in. Als Programmamanager met specialisatie op “Arbeids- en Educatiebegeleiding” ben jij de kartrekker van dit team, wat werkt volgens de IRB en IPS - methodieken. Je rapporteert hierbij aan de Bedrijfsvoerend Manager van Gebiedsteam Centraal.
Je bent iemand die goed het overzicht kan bewaren en die zowel binnen als buiten de organisatie de vakgroep vertegenwoordigt. Tegelijkertijd sta je graag met je voeten in de klei om het huidige kwaliteitsniveau te kunnen waarborgen. Je bent zowel gericht op de inhoud als op overstijgende zaken.
De kern van de functie bestaat uit het (mede) ontwikkelen, implementeren en borgen van het programma Arbeid en Educatie. Hierbij worden de randvoorwaarden gecreëerd en wordt een verbinding gelegd tussen kwaliteit, innovatie en ontwikkelingen, resultaten en bedrijfsvoering en de procesgang.
De vakgroep valt hiërarchisch onder het management van de gebiedsteams en de Educatie- en Arbeidsbegeleiders zijn ook onderdeel van deze teams. Jij als Programmamanager valt onder Gebiedsteam Centraal (GGzE Centraal | GGzE)
Jouw rol bestaat uit het ondersteunen en faciliteren van de interne vakgroep Trajectbegeleiding, specifiek op het gebied van IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering) en IPS (Individuele Plaatsing en Steun). Het doel hiervan is het borgen van kwaliteit, resultaten en processen.
Je speelt een sleutelrol binnen de organisatie door complexe inhoud helder te vertalen naar alle niveaus. Je werkt doelgericht met KPI’s, denkt strategisch mee en onderhoudt waardevolle externe contacten. Daarnaast signaleer je kansen en zet je deze om in concrete resultaten, terwijl je de voortgang bewaakt.
Hoe ziet een werkweek eruit als Programmamanager?
Elke werkdag brengt nieuwe uitdagingen en dynamiek. Je start de dag met een kop koffie en een kort overleg met collega’s, waarna je bijvoorbeeld een bijeenkomst bij het UWV bijwoont. Hier bespreek je lopende trajecten en analyseer je nieuwe ontwikkelingen en strategieën die relevant kunnen zijn voor onze organisatie. De inzichten die je opdoet, neem je mee naar het Stafoverleg om kansen te signaleren en te onderbouwen.
Daarnaast schakel je op verschillende niveaus: een trajectbegeleider vraagt je om advies bij een cliënt die niet wil meewerken, of er ontstaat een financieringsvraagstuk rondom een traject. Jij zorgt ervoor dat binnen de juridische kaders wordt gehandeld, zonder het cliëntbelang uit het oog te verliezen.
Binnen GGzE is uniformiteit en kwaliteit essentieel in de re-integratietrajecten voor cliënten met psychische problemen. Daarom stem je in interne en externe overleggen af met het UWV, de gemeente Eindhoven of landelijke expertgroepen. Je bewaakt de werkwijze en zorgt ervoor dat we blijven voldoen aan de gemaakte afspraken.
Je week bestaat uit vaste overleggen, zoals vakgroep- en casuïstiekbesprekingen, maar ook uit ad-hoc vragen en escalaties. Je bent aanspreekpunt op beleidsmatig, uitvoerend en strategisch niveau. Denk aan caseloadbesprekingen, mails van zorgsupport of gemeenten over samenwerking en tarieven, of het beoordelen van een auditverslag. Kortom, een dynamische rol waarin je continu schakelt tussen strategie, procesoptimalisatie en inhoudelijke begeleiding.
Jij…
Wij bieden de best mogelijke zorg aan mensen met complexe of acute mentale problemen, om veerkrachtig in het leven te staan. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Brigitte van der Kruijssen (Educatie- en Arbeidsbegeleider) via telefoonnummer 06-83668328 of Trudy Sinneger (IPS Trajectbegeleider) via telefoonnummer 06-51772579.
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 16 mei 2025.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.