Ervaringsdeskundigen

 

Wat doet een ervaringsdeskundige bij GGzE?

Een ervaringsdeskundige zet zijn ervaringen en ervaringskennis in om mensen die ook kampen met psychiatrische problemen te ondersteunen bij hun herstel. Ondersteuning op verschillende levensgebieden zoals wonen, leren, vrijetijdsbesteding en het leggen en onderhouden van sociale contacten. De cliënt houdt hierbij de regie over zijn eigen leven en zijn eigen herstelproces en jij helpt hem of haar daarbij.

Functies en opleidingen

Bij GGzE vind je verschillende functies op verschillende niveaus, betaald en onbetaald. Je kunt bij ons werken als vrijwilliger, stagiair of werknemer met een leer-arbeidsovereenkomst in combinatie met een opleiding op MBO- of HBO-niveau. Bij de volgende reguliere opleidingen is er specifieke aandacht voor ervaringsdeskundigheid: 

  • MBO: Sociaal Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg
  • HBO: Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Sociale Studies

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt op het volgen van een opleiding en het werken als ervaringsdeskundige. Op de eerste plaats om goed uit te zoeken of dit beroep iets voor je is, maar ook om voldoende op kracht te zijn om je ervaring in te kunnen zetten. GGzE biedt verschillende cursussen aan die je daarin kunnen ondersteunen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 040-261 39 98 of opleidingen@ggze.nl.