GGzE in het kort

Concern GGzE is gespecialiseerd in behandeling en ondersteuning van mensen met ernstige, meervoudige, complexe en vaak langdurende psychiatrische en psychosociale problemen.

Ongeveer 2.300 medewerkers zetten zich in om zo’n 17.000 cliënten op jaarbasis de hulp te bieden die ze nodig hebben. We kijken niet alleen naar de aandoening, maar ook naar de mens daarachter. Samen met de cliënt en andere organisaties bekijken we hoe we de zorg kunnen bieden die het beste past bij de cliënt.

We investeren in het bijzonder in een prettige en gastvrije behandelomgeving, omdat dit het herstel ten goede komt. Daarom omarmen we het Planetree-concept. Het welzijn van de cliënt is hét uitgangspunt in de zorg die we bieden.  Familie en naasten betrekken we zoveel mogelijk bij het behandelproces. Bij alles wat we doen zorgen we ervoor dat de zorg en de omgeving zo prettig mogelijk is voor cliënten en medewerkers. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken. Planetree helpt ons hiervan bewust te zijn.

GGzE is een praktijkinstelling die meerdere (specialistische) opleidingen biedt. Wij werken samen met diverse opleidingsinstituten, waarbij studenten/stagiaires binnen onze instelling praktijkervaring opdoen.

Om blijvend kwalitatief hoogwaardige zorg een actuele behandelingen te kunnen bieden aan cliënten, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten. Wetenschappelijk onderzoek is daarvoor een belangrijk instrument. GGzE ligt midden in ‘de slimste regio van de wereld’. Op verschillende niveaus participeren we in ‘Brainport’ waardoor we technologie, kennis en zorg met elkaar verbinden.