EmailTwitterFacebookLinkedIn

GZ-psycholoog/Psychotherapeut | De Boog

Jij pakt graag complexe problematieken aan.  

Contractomvang

Salaris (fulltime)

Maak het verschil

Ben jij de GZ-Psycholoog/ Psychotherapeut die wij zoeken om ons team te versterken? Heb jij affiniteit met diagnostiek en zou je graag hierin graag een voortrekkersrol op je willen nemen dan vragen wij je te solliciteren!  

De vakgroep Behandeling is werkzaam voor de klinische afdelingen van forensische behandelkliniek De Woenselse Poort. Hiernaast denkt de vakgroep Behandeling actief mee met het verbeteren of verder ontwikkelen van een passend, geïntegreerd behandelaanbod.

Binnen deze vakgroep hechten we veel belang aan een goede samenwerking met andere disciplines, zoals regiebehandelaren, psychiaters, vaktherapeuten/trainers en sociotherapeuten. We hechten waarde aan intervisie en collegiale toetsing. 

De Woenselse Poort staat open voor een oriënterend gesprek. Je kunt hierin meedenken over bijvoorbeeld de invulling van een combinatie-functie. Wij kijken vooral naar jouw talenten en jouw ambities en willen mensen op de juiste plek inzetten.

Jouw toekomstige werkplek en team

GGzE is een vooruitstrevende instelling voor geestelijke gezondheidszorg die in haar uitgangspunten het Planetree-gedachtegoed omarmt. Binnen deze vakgroep leg je je toe op de diagnostiek en de behandeling van cliënten met een strafrechtelijke titel en van cliënten die door hun ontwrichtend gedrag een risico vormen voor de samenleving. De Woenselse Poort biedt een multidisciplinaire, specialistische behandeling aan mensen met een psychose, een persoonlijkheidsstoornis, autisme en/of LVB. Al dan niet in combinatie met problematisch middelengebruik en andere problematiek. Vaak is er sprake van complexe chronische traumatisering in de voorgeschiedenis, zich uitend in hechtingsproblematiek.

Het tegemoet komen aan belangrijke basisbehoeften van de cliënt zoals het ervaren van écht contact, veiligheid én realistische grenzen is een voorwaarde om tot verandering te komen. De psychotherapeutische behandelingen zijn gericht op recidivepreventie. Ze worden overwegend individueel uitgevoerd, maar zijn ingebed in een bredere multidisciplinaire behandeling. Cliëntenparticipatie, ervaringsdeskundigheid, E-health en het betrekken van naasten zijn belangrijke speerpunten van het behandelbeleid van De Woenselse Poort.

Binnen de organisatie zijn opleidingsplekken beschikbaar voor de opleiding tot psychotherapeut en klinisch psycholoog. Verder is er intern scholingsaanbod, bijvoorbeeld gericht op schematherapie, EMDR en risicotaxatie.

Jouw achtergrond

Jij bent een BIG-geregistreerde GZ-psycholoog of Psychotherapeut. Daarnaast is een registratie (of ruime ervaring) in de richting van schematherapie, EMDR, cognitieve gedragstherapie en/of systeemtherapie een pré. Je houdt van samenwerken en beschikt over gevoel voor humor, een redelijke dosis lef, doorzettingsvermogen, optimisme en zelfreflectie. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken binnen een forensische en/of gesloten klinische setting.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 65: minimaal €4108 - maximaal €6264 uitgaande van 36 uur. 
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE

De Woenselse Poort is de grootste forensische psychiatrische kliniek van Nederland en kent drie beveiligingsniveaus en heeft een ambulante polikliniek en F(ACT) team. We behandelen mensen met complexe psychiatrische problematiek die daardoor veelal in aanraking zijn gekomen met justitie en politie. We behandelen ongeveer 250 cliënten klinisch en ongeveer 400 cliënten ambulant. Ruim 600 medewerkers ondersteunen hen vanuit diverse locaties op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven. Werken bij ons betekent dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor een veilige terugkeer van onze cliënten naar de maatschappij. Je werkt op het grensvlak van hulpverlening en justitie. 

In de behandeling van onze cliënten, willen we ook de naasten van onze cliënten betrekken en een rol geven in de behandeling. Omdat we onderdeel zijn van het concern GGzE kunnen we ook afschalen naar de reguliere psychiatrie.   

Als medewerker kun je rekenen op een goede werksfeer met aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. De Woenselse Poort is een organisatie waar je je elke dag met plezier voor inzet. 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Wilma Sloots (manager) via telefoonnummer 0640314597 of Maartje Lavrijsen (teamleider) via telefoonnummer 0658874883.

Solliciteren

Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 5 augustus 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.