Beeldend therapeut

FWG 50/55, afhankelijk van opleiding en ervaring
32 uur per week 

GGzE in het kort

Als toekomstige medewerker van GGzE ben je flexibel en multi-inzetbaar.
Je onderschrijft het Planetree gedachtengoed en helpt mee op weg naar een community voor mentale kracht
. Lees meer

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de Kliniek Intensieve Behandeling (KIB), onderdeel van het zorgpad Intensieve Behandeling. 

Het zorgpad Intensieve Behandeling heeft een supra regionale functie voor andere psychiatrische ziekenhuizen. Het voornaamste doel is het opheffen van van een ontstane behandelimpasse in de behandeling en het herstellen van het vertrouwen van de cliënt om een nieuwe behandelrelatie aan te gaan. We ondersteunen het behandelteam in de eigen omgeving of nemen de cliënt tijdelijk op in onze kliniek. 

Het zorgpad Intensieve Behandeling richt zich op cliënten bij wie sprake is van ernstige en complexe psychiatrische problematiek. Er kan sprake zijn ernstige persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen, een stoornis in het autisme spectrum en/of ernstige traumatisering. Bij een aantal cliënten is tevens sprake van middelenafhankelijkheid en/of verstandelijke beperking. 

Het zorgaanbod van Intensieve Behandeling richt zich op cliënten die zijn vastgelopen die zijn vastgelopen in de reguliere hulpverlening. De cliënt heeft geen vertrouwen meer in het hulpaanbod en omgekeerd lopen de hulpverleners vast in de behandeling aan de cliënt. De afdelingen van KIB en Longcare helpen hulpverleners en cliënt om een vastgelopen behandelrelatie weer op de rails te krijgen. 

De KIB rich zich op kortdurende trajecten van een half jaar tot een jaar binnen een open of gesloten klinisch kader. Cliënten verblijven er vrijwillig of binnen het kader van een civielrechtelijke maatregel. Afdeling Longcare biedt langdurige trajecten van maximaal 4 jaar in een beveiligde omgeving. Binnen Longcare worden cliënten opgenomen die een civielrechtelijke of strafrechtelijke maatregel hebben. 

Jouw werkdag!

Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team en daarin werk je samen met een regiebehandelaar, psychotherapeut, psychiater, vak therapeuten, activiteitenbegeleiders en een verpleegkundig team. Je ontwikkeld en begeleidt zowel individuele activiteiten als groepsactiviteiten met cliënten op en buiten de afdeling van de KIB. Hierbij werk je nauw samen met jouw collega vak therapeuten.

Wie ben jij?

Je bent enthousiast en gedreven. Met jouw kennis, kunde en ervaring ben je snel inzetbaar binnen ons team. 

Je bent in staat om laagdrempelig het contact aan te gaan. Met geduld en doorzettingsvermogen zie jij uitdaging in het motiveren en behandelen van cliënten bij wie het vertrouwen in de ander niet vanzelfsprekend is. Kleine stappen in een behandelproces worden door jou op waarde geschat en je bent in staat om jouw vakkennis flexibel in te zetten bij cliënten die een out-of-the-box benadering vragen. Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met de ernstige en complexe problematiek van onze doelgroep. Als vak therapeut bij Intensieve Behandeling neem je een positie in naast de cliënt. 

Wij zoeken iemand die afstemt en nauw wil samenwerken in multidisciplinair teamverband. Binnen de functie is veel ruimte om deze in afstemming met je collega vak therapeuten naar jouw eigen inzicht in te vullen. Professionaliteit, enthousiasme, humor en relativeringsvermogen staan hoog in het vaandel. 

Ervaring in de psychiatrie is een pre! Je bent in het bezit van een diploma HBO-vaktherapie en je staat ingeschreven in het Register Vaktherapie.

Waarom GGzE?

Naast het salaris volgens de CAO van de GGZ (let op, afhankelijk van ervaring kan aanloopschaal van toepassing zijn) en vakantiegeld kun je rekenen op een volledige eindejaarsuitkering, ofwel een dertiende maand! Daarnaast geniet je van vele leuke extra's zoals: bedrijfsfitness en deelname aan het fietsenplan. 

Wij hechten veel waarde aan de fysieke en mentale fitheid van onze medewerkers. Daarom kunnen onze medewerkers gebruik maken van o.a. stoelmassages. Persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling staan ook hoog in het vaandel.

Werken bij GGzE betekent ontplooiing en ontwikkeling in de breedste zin van het woord. GGzE laat mensen groeien!

Van belang om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de procedure.

Op jouw eerste werkdag dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), deze wordt tijdig digitaal voor jou aangevraagd. Daarnaast kan er gevraagd worden naar een referentie.

Enthousiast! Toch nog vragen?

Voor meer informatie over de functie-inhoud kun je je wenden tot Lukas van Gestel, Susanne Aarts of Teun Wintels via telefoonnummer: 040 2970276.

Spreekt deze vacature je aan? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren via onderstaande sollicitatiebutton. De sluitingsdatum is 28 augustus 2019.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 37 en 38.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.