Ervaringsdeskundig Begeleider

FWG 45
24 tot 28 uur per week

GGzE in het kort

GGzE biedt al 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 20.000 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten. Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken. Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past.

De Boei Strijp

Je werkt bij De Boei, een onderdeel van GGzE, dat begeleiding biedt aan mensen vanaf 18 jaar, die voor kortere of langere duur professionele hulp nodig hebben om hun leven weer op koers te krijgen. Je gaat primair werken in ambulant wijkteam Strijp in Eindhoven. Je draait ook mee in het weekendrooster van coördinerende diensten voor heel Eindhoven. Je begeleidt voornamelijk mensen in hun thuissituatie of in 'beschermde woningen'. Er is ook begeleiding in een wekelijkse inloop; buurthuis het hoofdkwartier in Drents dorp. 

Samen met de cliënt maken we hulpvragen concreet en ondersteunen wij hen hierbij, werkend vanuit de herstel ondersteunende visie en de presentiebenadering. Binnen de wijk Strijp willen we graag zichtbaar zijn en onderhouden contacten met gemeente, FACT team, de buurt en andere partners. We zijn een zelf organiserend team met verpleegkundigen en agogen en zijn op zoek naar een ervaringsdeskundige die ons team komt versterken.

Wat zijn jouw taken?

Je begeleidt cliënten uit jouw eigen caseload aan de hand van hun ondersteuningsvragen, opgesteld in een werkplan volgens de ZRM (zelfredzaamheidsmatrix) en werkt vanuit de herstel ondersteunende zorg. Door jouw ervaringsdeskundigheid ben jij hierin gespecialiseerd en fungeer je als rolmodel. Je kan zorg dragen voor het draaien van de inloop en met een andere collega samen verantwoording dragen tijdens een coördinerende dienst. Daarnaast heb je een rol in het zelf organiserend team.

Wat vragen wij van je?

Je bent in het bezit van een diploma MZ Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen vanuit het Summa Collega (MBO) of HBO SPH met ervaringsdeskundigheid/HBO Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (AD). Je hebt een (langdurig) psychiatrisch herstelproces doorlopen en kan deze ervaring kundig inzetten bij het ondersteunen van cliënten. Ruime (ambulante) werkervaring en ervaring in de psychiatrie is een pre. Verder ben je vaardig met betrekking tot presentiebenadering en heb je een reflectief vermogen naar jezelf, teamleden en de organisatie. Je bent leergierig en op de hoogte van de veranderingen in de zorg en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Je bent flexibel inzetbaar en bereid tot het draaien van onregelmatige diensten. Daarnaast kun je zowel zelfstandig werken als samenwerken binnen een zelf organiserend team. Tot slot ben je handelingsbekwaam in complexe situaties en beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45 volgens de CAO van de GGZ. Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Waarom GGzE?

GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten en voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE.

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou als Ervaringsdeskundig Begeleider volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren op de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en bedrijven.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie van Ervaringsdeskundig Begeleider binnen De Boei Strijp? Neem dan contact op met Rob van de Laar (Verpleegkundige GGZ) via telefoonnummer 06 53222872 of Maud Geijselaers (Agogisch Medewerker) via 06 81823991.

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag voor 7 juni 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.