Ervaringsdeskundig Begeleider

FWG 45
28 tot 36 uur per week

GGzE in het kort

GGzE biedt al 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 20.000 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten. Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken. Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past.

POD-team Woensel Noord

POD–team Woensel Noord is één van de teams van FACT, onderdeel van GGzE. Het werkgebied van dit team is in de Eindhovense wijk Woensel Noord. Het multidisciplinaire team behandelt en begeleidt ongeveer 200 cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek en problemen op meerdere levensgebieden. Dit doen wij aan de hand van principes van Open Dialogue. Het team richt zich op het (her)vinden en behouden van verschillende rollen en biedt ondersteuning bij het herstel.

Een belangrijk hulpmiddel van Peer-supported Open Dialogue (POD) is de eigen versie van de behandelsessie, een netwerkbijeenkomst. In deze sessie wordt iedereen die betrokken is, inclusief de betrokken persoon, zijn of haar familie en sociale netwerk, hulpverleners en andere belangrijke betrokkenen uitgenodigd. Gedurende dit proces zijn er geen aparte vergaderingen om te praten over de betrokkene. Alle discussies en beslissingen vinden plaats in de bijeenkomsten, waarbij iedereen aanwezig is. Een principe wat wordt omschreven in de zin "nothing about me, without me". De verschillende opties voor behandeling worden zodoende onderwerpen ter discussie in plaats van aanbevelingen door experts. Haastige beslissingen en snelle conclusies over de aard van de crisis, diagnose, medicatie en de vorm van de therapie worden vermeden. Uitgangspunt is niet om te komen tot een diagnose maar om ruimte te maken voor de verschillende verhalen van cliënt en betrokkenen. De professionele kennis wordt met terughoudendheid toegepast evenals medicatie en opname in een kliniek.

Open Dialogue werd vanaf de jaren ‘80 ontwikkeld door Jaakko Seikkula, Birgitta Alakare, Markku Sutela en hun multidisciplinaire team in Tornio, Finland. Voor meer informatie over wat Peer-Supported Open Dialogue inhoudt, neem een kijkje op: www.podnederland.nl

Wat zijn jouw taken?

Samen met het team begint jouw dag met mindfulness. Mindfulness is een belangrijk onderdeel in het werken binnen het POD-team. Als ervaringsdeskundig begeleider liggen jouw taken voornamelijk bij ondersteuning in herstel. Daarnaast worden netwerkgesprekken afgewisseld met individuele contacten waar nodig en kun je ingezet worden om trainingen aan te bieden in groepsverband, zoals bijvoorbeeld de WRAP-training of de herstelgroep. Naast contact met cliënt en naasten, zijn contacten met andere instanties, zoals gemeente en politie, zoveel mogelijk binnen een netwerkgesprek ook aan de orde.

Wat vragen wij van je?

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste collega die is opgeleid als ervaringsdeskundig begeleider met een afgeronde ervaringsdeskundige opleiding HBO SPH met ervaringsdeskundigheid, HBO Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (AD) of intern is opgeleid met de opleiding vanuit het Summa ‘persoonlijk begeleider Specifieke Doelgroepen’. Heb jij deze kwalificaties, dan is deze vacature voor jou interessant.

Je werkt zelfstandig, bent creatief, flexibel, stressbestendig en je hebt humor. Het werken in een ambulant, multidisciplinair behandelteam waarin jij je bijdrage levert vanuit jouw deskundigheid en ervaring, spreekt je aan. Je bent niet bang om jouw mening te uiten en je open te stellen m.n. in dialoog met anderen. Je bent in het bezit van een rijbewijs (B) en een auto. Word jij enthousiast om in een POD-team te werken? Dan ben jij diegene die we zoeken.

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45 volgens de CAO van de GGZ. Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Waarom GGzE?

GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten en voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE.

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou als Ervaringsdeskundig Begeleider volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren op de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en bedrijven.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie van Ervaringsdeskundig Begeleider binnen het POD-team? Neem dan contact op met Osman Evren (Ervaringsdeskundig Begeleider) via telefoonnummer 06 53439408 of Michel van Hest (Casemanager) via 06 53911217.

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag voor 8 mei 2020.
De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 13 en 21 mei 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.