Ervaringsdeskundige Centrum Persoonlijkheid

FWG 45
8-16 uur per week

GGzE in het kort

GGzE biedt al 100 jaar de béste zorg aan mensen die kampen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 20.000 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen. 

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten. Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken. Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past. 

Centrum Persoonlijkheid

GGzE Centrum Persoonlijkheid biedt diagnostiek en behandeling voor volwassenen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. In de 4 verschillende afdelingen, elk multidisciplinaire teams, wordt vanuit diverse referentiekaders, zowel individueel- als vanuit groepsbehandeling gewerkt. We proberen hierin concreet inhoud en vorm te geven aan herstelgerichte zorg, zowel  binnen de individuele- als de groepsbehandelingen. Dit om de best mogelijke zorg te bieden bij de behandeling van een complexe doelgroep. We willen kritisch blijven naar ons zorgaanbod en deze doorlopend blijven ontwikkelen, oa door uitbreiden en verbeteren van de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. 

Het team

Je maakt deel uit van een nieuw op te starten multidisciplinair team binnen Centrum Persoonlijkheid: Team Herstelondersteunende zorg. Er wordt vanuit het nieuwe team herstelondersteunende zorg geboden aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis. 

Wat zijn jouw taken?

  • De focus van de herstelgerichte zorg ligt op het bevorderen van eigen regie, autonomie, zelfmanagement en actieve acceptatie van beperkingen. 
  • Je biedt coaching en ondersteuning aan cliënten, gericht op het vergroten van vaardigheden ter bevordering van het herstelproces, zowel individueel als in groesverband.
  • Je levert in het team een bijdrage aan het ontwikkelen en bevorderen van herstelondersteunende zorg vanuit de herstelvisie en hebt kennis van de methoden die het herstelproces van cliënten ondersteunen.
  • Voor cliënten ben je het voorbeeld van hoop en empowerment.
  • Je herkent stigmatisering en durft dit te benoemen. 
  • Je werkt nauw samen met behandelaren en andere betrokkenen. 

Wat vragen wij van je?

  • Je hebt een passende opleiding afgerond op MBO, Associate Degree of HBO niveau.
  • Je hebt als ervaringsdeskundige kennis van de gevolgen van het hebben van een psychische kwetsbaarheid/beperkingen die levensontwrichtend is/zijn geweest en kunt hier goed op reflecteren. 
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en bent tactvol. Je hebt ervaring in het werken met mensen met persoonlijkheidsproblematiek en je bent stressbestendig. 
  • Je hebt ervaring in het werken met groepen of bent bereid je daarin te ontwikkelen. 

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45 CAO van de GGZ.

Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Waarom GGzE

GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten én voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE. 

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou als ervaringsdeskundige volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei. 

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten en bedrijven. Bekijk bijvoorbeeld GGzEi en het eLab. 

Van belang te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de procedure. 

Op jouw eerste werkdag dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). 

Daarnaast kan er gevraagd worden naar een referentie. 

Vragen?

Heb je vragen over de functie van ervaringsdeskundige? Neem dan contact op met Geert Jansen (Verpleegkundig Specialist GGZ) via telefoonnummer: 06-13210353, of Saskia de Koning (Manager Select) via telefoonnummer: 06-83669181. We beantwoorden ze graag. 

Solliciteren?

Heb je interesse in deze boeiende functie bij GGzE en voldoe je aan het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Wij kijken er naar uit en ontvangen je reactie graag uiterlijk 15 mei 2020. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.