Open sollicitatie Forensisch Maatschappelijk Werker

Aantal uren in overleg
FWG 55, min €
2806 - max €4381

Maak het verschil

Je werkt samen met de cliënt aan verbetering op verschillende leefgebieden zoals financiën, sociale redzaamheid en maatschappelijke participatie. Het eindresultaat is dat de cliënt zoveel als mogelijk zelfstandig resocialiseert, in wisselwerking met de naaste omgeving en voorzieningen. Waar nodig, organiseer en coördineer je passende hulp om de cliënt te ondersteunen. Jij weet de brug te slaan tussen de cliënt, de kliniek, het sociaal netwerk en vervolgvoorzieningen. Waarbij doorplaatsing en kennis van het sociale domein een pre zijn. Rode draad in de behandeling is het ontwikkelen van de autonomie van de cliënt, met aandacht voor de veiligheid van zowel de cliënt als de maatschappij.

Jouw toekomstige werkplek en team

De Woenselse Poort biedt forensische zorg en is onderdeel van de GGzE. We zoeken een maatschappelijk werker die affiniteit heeft met de doelgroep. Hoofddoel van de forensische behandeling is het terugdringen van het recidiverisico, ofwel het verlagen van de kans op een herhaling van een delict. In het zorgaanbod staat naast de psychiatrisch/psychologische stoornis het gepleegde delict centraal.

Daarnaast is een secundair doel van de behandeling met de cliënt te zoeken naar de optimale balans tussen autonomie en externe structuur waardoor cliënt in de toekomst zo zelfstandig als mogelijk het eigen leven en wonen op een veilige manier – voor zichzelf en de maatschappij - kan invullen en vorm geven.

Jouw achtergrond

Bovenal vind je onze doelgroep en het forensische werkveld razend interessant. Je bent flexibel en stressbestendig en je hebt inlevingsvermogen. In het contact met cliënten kun je motiveren, stimuleren en confronteren. Je kan aansluiten bij het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënt. Je bent integer en betrouwbaar en beschikt over correcte omgangsvormen. Als je een teamspeler bent, dan voel jij je al gauw op je gemak binnen De Woenselse Poort.

Voor deze doelgroep is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een diploma HBO Sociale Studies, in de richting van Maatschappelijk Werk. Het is een pré als je ook een aantal jaren relevante werkervaring hebt met onze forensische psychiatrische doelgroep. Tot slot heb je kennis van wet- en regelgeving en de landelijke en regionale sociale kaart.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat FWG 55, min €2806 - max €4381 op basis van 36 uur.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan bedrijfsfitness of aan het fietsplan.
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s.

Over GGzE

GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen.

We kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Inge Hollanders via 06-58774840.

Solliciteren?

Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.