Opleidingsplaats: arts in opleiding tot psychiater (AIOS)

FWG afhankelijk van opleiding en ervaring
32 tot 38 uur per week voor de duur van 4/4,5 jaar

GGzE in het kort

GGzE biedt al 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 20.000 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname. We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten. Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken. Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past.

Als AIOS binnen GGzE

Binnen GGzE zijn wij op zoek naar een besluitvaardige, gedreven en enthousiaste basisarts die zich wil specialiseren tot psychiater. Het opleidingstraject wordt samengesteld aan de hand van jouw leerbehoefte en de mogelijkheden binnen en buiten GGzE. Wij zijn een grote organisatie waar de AIOS in verschillende settings (Volwassenen-, Kinder & Jeugd-, en Ouderenpsychiatrie) en op verschillende afdelingen kan werken. Een brede medische vervolgopleiding dus waar klinische en ambulante, reguliere en forensische praktijkervaring wordt nagestreefd. Een scala aan mogelijke stages kan gevolgd worden, van psychotherapie tot beleidspsychiatrie. Er wordt tevens veel aan wetenschappelijk onderzoek en innovatie gedaan en er zijn mogelijkheden om promotieonderzoek te doen in nauwe samenwerking met o.a. de Universiteit Maastricht, de Universiteit van Tilburg en de TU/e.

Wij werken met multidisciplinaire teams waarbij zoveel mogelijk gewerkt wordt met persoonlijke diagnostiek en zorg op maat. Een dynamisch geheel en erg gericht op goede samenwerking binnen en buiten de teams om zodoende tot een goede behandeling voor de cliënt te komen. Je werkt samen met de staf- en teamleden van de betreffende afdelingen en krijgt supervisie van een psychiater

Wat zijn jouw taken?

Je bent als AIOS inzetbaar op een afdeling binnen GGzE. De keuze voor de afdeling is -mede- afhankelijk van jouw ervaring en interessegebied en gebeurt in overleg met de opleider(s). Je diagnosticeert, behandelt en begeleidt zelfstandig cliënten onder supervisie van een psychiater. Het doel van de behandeling is ten alle tijde om zo snel mogelijk de psychische conditie van de cliënt te verbeteren en de cliënt zo optimaal mogelijk te laten functioneren in zijn/haar systeem.

Daarnaast volg je een opleidingstraject waarin diverse disciplines binnen de psychiatrie aan bod komen. Op maandagmiddagen is er een intern onderwijscurriculum en tweewekelijks op donderdag volg je een cursorisch onderwijscurriculum, o.a. bestaande uit een sterke psychotherapie en neuroscience leergang.  

Wat vragen wij van je?

Je bent een enthousiaste basisarts, in het bezit van een diploma Geneeskunde en BIG-geregistreerd. Je hebt affiniteit met de psychiatrie en/of een specifieke doelgroep of wenst hierin te specialiseren. Je vindt het belangrijk om goede zorg te leveren aan cliënten binnen de psychiatrie en houdt van samenwerken binnen een multidisciplinair team. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie wordt ingedeeld afhankelijk van opleiding en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Daarnaast kun je rekenen op alle secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Waarom GGzE?

GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten en voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE.

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou als AIOS volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren op de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en bedrijven.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie van AIOS binnen GGzE? Neem dan contact op met Monique Koldenhof via telefoonnummer: 06-10258731 (Secretariaat, Monique Koldenhof)

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.