Je werkt onregelmatige (vroege en late) diensten maar geen nachtdiensten.
Eén vroege dienst begint om 07.30u en één om 08.00u. Je start met het doornemen van de overdracht vanuit de nachtdienst én een kopje koffie of thee. Jij en je collega bepalen samen wie er op welke groep werkt.
Onze leidraad gedurende de dag is de agenda waarin verschillende cliënt- en begeleidingsgebonden afspraken en werkzaamheden staan die per dag verschillen. Je hebt de verantwoordelijkheid om samen met de cliënten de taken uit te voeren die genoteerd staan voor de groep waarop jij werkt.
Je bent dus bijvoorbeeld bezig met het ondersteunen van cliënten in de dagelijkse gang van zaken zoals zelfzorg, dagbesteding (bijvoorbeeld vers koken), medicatie inname, kamerzorg en afspraken bij bijvoorbeeld de dokter of de psychiater.
Hierna begint één late dienst om 13.30u en één late dienst om 14.00u. Hieraan draag jij jouw bijzonderheden van die ochtend/middag over, deze rapporteer je ook. In de middag is er vaak ruimte om taken die in de ochtend niet zijn gelukt verder uit te voeren, aanwezig te zijn bij overleggen, bijscholing te volgen etc. Om 16.00u of 16.30u eindigt de vroege dienst.
Tijdens de late dienst is er ruimte voor individuele gesprekken met de cliënten en biedt mogelijkheid tot een wat meer vrije invulling dan de vroege dienst. Je probeert zoveel mogelijk op de groep te zijn en bereikbaar voor cliënten maar kunt bijvoorbeeld ook een gezellig pootje poolen of een spelletje spelen. Voor het eind van de dienst zorg je dat je rapportages op orde zijn en dat de nachtdienst op de hoogte is van eventuele bijzonderheden. Om 22.00u of om 22.30u is jouw late dienst ten einde.
Als collega ben je zaakwaarnemer (vanuit de WKS-methodiek) van een aantal cliënten wat inhoudt dat je een coördinerende rol hebt in de totale zorg rond deze cliënten. Hierin werk je samen met een multidisciplinair team van onder andere psychiater, psycholoog en een verpleegkundig specialist. In het werk op de Donge is observeren van gedrag is hierbij belangrijk.
Verder ben je dagelijks bezig met het ontwikkelen van het team en de afdeling en ben je vanuit zelforganisatie verantwoordelijk voor verschillende taken. Ook ben je bezig met het begeleiden van leerlingen en stagiaires.
De Donge is een afdeling welke zorg biedt aan twee groepen van elk acht zeer kwetsbare cliënten, met meerdere tegelijk bestaande en uiteenlopende psychiatrische klachten. Denk hierbij aan onder andere schizofrenie, persoonlijkheidsproblematiek, ASS en LVB. Ook speelt verslavingsproblematiek hierbij een rol.
Wij werken binnen een open setting waar gedurende 24 uur per dag, direct of indirect, begeleiding is. Begeleiding kan liggen op alle levensgebieden, maar richt zich altijd op het vergroten van eigen zelfstandigheid. De belevingswereld van de cliënt staat hierbij centraal. Er wordt gestreefd naar een veilige en gezellige sfeer op de groep, waar onze cliënten zich op een prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen. Begeleiding is present en benaderbaar.
Zorg binnen onze afdeling is erop gericht om vanuit een betrokken relatie met de cliënt, de cliënt zo veel mogelijk het ‘gewone’ leven te laten ervaren. Door middel van op maat geboden (externe) structuur, zelfregie, aandacht en nabijheid worden cliënten in groepsverband ondersteunt bij grip krijgen op het eigen leven. Cliënten op de Donge hebben baat bij nabijheid en kunnen omgaan met de mogelijkheden van een open afdeling. Structuur wordt geboden door onder andere vaste dagbestedings-, contact- en eetmomenten.
We werken met ART en de WKS-visie met als doel een nieuw toekomstperspectief te bieden waarin men voorheen vastliep. Hierbij staat zelfregie en eigen kracht bevorderen hoog in het vaandel, waarbij het Planetree gedachtengoed richtinggevend is. Probleemgedrag wordt gezien als gevolg van onvervulde behoeften van de cliënt. Er wordt gezocht naar een balans tussen het ‘zorgen voor’ en het bieden van herstel ondersteunende zorg. Hierbij ligt de nadruk op de krachten en de mogelijkheden van de cliënt.
Ook werken we vanuit zelforganisatie. We maken hierin gestaag vorderingen en zoeken naar een collega die met een verfrissende en kritische blik onze kwaliteiten als team verder aanvult en versterkt.
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Kirsten Nieborg of Noëlle van Mullekom via telefoonnummer 040-2970317
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 30 september 2023.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.