Als trainer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en mede ontwikkelen van het behandelaanbod aan groepen mensen met autisme en/of hun naasten. Naast de psycho-educatie groep “Ik en autisme”, zijn diverse groepen draaiend die gericht zijn op het vergroten van (eigen) inzicht en leren hanteren van de effecten van een andere manier van informatieverwerking op het dagelijks leven. Het groepsaanbod kan gericht zijn op inzicht in en ontwikkeling van eigen denken, communicatie en sociale contacten, prikkelverwerking, omgaan met emoties en acceptatie/herstel. We werken samen met ervaringsdeskundige vrijwilligers en ervaringsdeskundige trainers. Vrijwel alle groepsaanbod wordt in reguliere groepen (6-8 mensen), kleine groep (3-5 mensen) of individueel aangeboden.
Bij de behandeling van de cliënt met autisme is voortdurend aandacht voor het systeem van de cliënt. Ook voor naasten bestaat groepsaanbod, die in samenwerking wordt uitgevoerd. Met name in de behandelgroep voor echtparen wordt veel gewerkt met interventies vanuit de (psycho-)dramatherapie.
De trainingen maken deel uit van een multidisciplinaire behandeling. Rapportage, terugkoppeling en overleg met collega’s uit het multidisciplinaire team is onderdeel van de functie. Het gebruik van e-health behandelmethoden is steeds meer van belang geworden.
Daarnaast ben je betrokken bij de ontwikkeling van groepsaanbod. Je denkt mee in vertaling van maatschappelijke ontwikkeling in de zorg, zorgvragen van cliënten en vragen vanuit collega’s naar het behandelaanbod.
Je gaat werken bij GGzE Centraal Autisme. Het team van trainers voor mensen met autisme is centraal gesitueerd in de Grijze Generaal in Eindhoven en werkzaam voor en met alle cliënten met autisme die in behandeling zijn bij GGzE, door het bieden van groepsbehandelingen. Het groepsaanbod is een behandelmodule die in samenhang met behandeling door andere behandelaren betrokken bij uitvoering van het zorgplan, zal worden uitgevoerd. De trainer werkt daarvoor samen met de (regie)behandelaren en zorgcoördinatoren uit alle gebiedsteams en eventuele andere afdelingen van GGzE om te komen tot een geïntegreerd en gespecialiseerd zorgaanbod aan mensen met autisme. Ook het bieden van consultatie aan collega's in- en extern is onderdeel van het takenpakket.
Jij...
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.
GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Myrian Polman via telefoonnummer 06-20391006.
GGzExperience
Ben jij je aan het oriënteren op een baan binnen de psychiatrie? Dan is onze GGzExperience op dinsdagavond 15 oktober een evenement dat je niet wilt missen. Tijdens deze avond maak je kennis met onze organisatie en ontdek je de diverse baanmogelijkheden die we te bieden hebben.
De avond vindt plaats van 18:00 uur tot 20:30 uur in het Conferentiecentrum aan de Grote Beekstraat 26 in Eindhoven.
Meer informatie via: GGzExperience 2024: zijn wij jouw toekomstige werkgever? | GGzE
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 30 september 2024.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.